Epilog 2013

Efter en mycket lång planering, och förberedelser in i det sista, var det äntligen dags för oss i arrangörsgruppen att få slå upp portarna för den sjunde omgången av Förebygg.nu! Redan innan statssekreterare Ragnwi Marcelind och länspolismästaren Klas Friberg ställde sig på scen i Draken, på Folkets Hus i Göteborg, för att välkomna alla förebyggarkollegor till årets konferens så fanns det liksom i luften att dessa Förebygg.nu-dagar skulle bli något utöver det vanliga. Antalet anmälda deltagare till årets Förebygg.nu hade slagit rekord och intresset för Förebygg.nu-konferensen från kollegor, från olika samhällssektorer runt om i landet, har aldrig varit större.

Två intensiva och stimulerande konferensdagar, där ett brett och innehållsrikt program stod i fokus, flöt förbi allt för snabbt. Människor möttes, samtalade, fick ny kunskap med sig till sitt fortsatta arbete på hemmaplan och priser delades ut under festliga förhållanden. Så hur upplevde då alla dessa förebyggare, från hela landet, som hade tagit sig till Göteborg för att delta på Förebygg.nu konferensen?

Mest rättvisa gör det sig i att låta deltagarnas röster göra sig hörda genom några väl urvalda kommenterar från utvärderingarna:

• ”Väldigt bra konferens och bra fokus på att ge senaste nytt inom området.”
• ”Supertrevligt bemötande! Fick hjälp och svar på frågor när jag efterfrågade. Topp!”
• ”Tack för bra dagar, mycket bättre än 2011.”
• ”Fin samverkan, bra jobbat.”

Tack, kära förebyggarkollegor, för er positiva återkoppling! Och naturligtvis tar vi med oss era konstruktiva förslag på förbättringar till nästa omgång av Förebygg.nu. För arrangörsgruppens strävan är att ständigt kvalitetssäkra programinnehållet och förbättra konferensens utformning för varje omgång.

Och så efter två intensiva, men oerhört inspirerade, dagar var det dags att plocka ihop och slå igen portarna för denna gång. Känslan av en lyckad samverkan var med oss alla, i arrangörsgruppen. Maria Renström avslutade konferensen med att föreläsa om att vi nu kommit halvvägs med ANDT-strategin och att forskning och statistik visar på goda resultat och att vi gör rätt saker. En sak som vi, i arrangörsgruppen, kan konstatera är att ett av målen i ANDT-strategin lyckas vi väldigt väl med i Västra Götaland och det är tvärsektoriell samverkan. För Förebygg.nu – är ett oerhört gott exempel på hur bra samverkan skall fungera mellan olika myndigheter och ideella organisationer!

Väl mött i november 2015! Ninve Düzgün-Khelil Ordförande i arrangörsgruppen för Förebygg.nu

Ninve Düzgün-Khelil,
Ordförande i arrangörsgruppen för Förebygg.nu